Търсене


Направете избор на гумите по размер по-горе.

Търси

Горивна ефективност

Една от силите, които влияят на горивната ефективност на моторните превозни средства е съпротивлението на гумите при търкаляне. Изборът на гуми с висок рейтинг на горивната ефективност ще допринесе за намаляне на разхода на гориво и CO² емисии.

Това явление съществува тъй като гумата се деформира при въртене, в резултат на което има загуби на енергия под формата на топлина. Колкото по-голяма е деформация, толкова по-високо е съпротивлението на гумата при търкаляне и следователно е необходимо повече гориво за да се движи превозното средство напред. С други думи, по-ниско съпротивление при търкаляне означава по-ниска консумация на гориво и следователно по-ниски емисии на превозните средства, включително CO ².

Новят етикет ще показва различни степени в "съпротивлението при търкаляне", "А" е "най-нисък разход на гориво" и "G" най-висок. Черна стрелка (в този случай B) до окачествяването показва нивото на изпълнение на продукта. Оценка D не се използва за леки автомобили. Всяка гума, която не отговаря на стандарта за C клас е категоризиран като клас E.

Разликата между рейтинг А и рейтинг G може да означава намаляване на разхода на гориво до 7,5%. За да поставите това в реално условия, избора на A-рейтингови гуми вместо на G-рейтингови гуми може да ви спести повече от 6 литра гориво на всеки 1000 километра.**

**Когато се измерва в съответствие с методите за изпитване, посочени в Регламент EC № 1222/2009. Спирачния път може да варира в зависимост от условията на шофиране и други влияещи фактори.

Label values shown are for illustrative purposes only. Values for a certain tire line/size may vary.

Сцепление с влажна пътна настилка
Външнен шум

© Toyo Tire Corporation. 2019