Търсене


Направете избор на гумите по размер по-горе.

Търси

Ротация на гумите

Понякога неравномерното износване на гумите може да бъде коригирано чрез ротация на гумите.Консултирайте се с упътването за вашата марка автомобил, производителя на гуми или дилър наToyo,  за подходящия модел гуми за вашия автомобил.

Ако вашите гуми показват необичайно износване, обърнете се към дилърът на Toyo да провери и коригира евентуално несъответствие, дисбаланс или друг механичен проблем, преди да пристъпите към ротация.Понякога предните и задни гуми на колата изискват различно налягане.След ротация винаги проверявайте налягането на всяка гума. Повече информация по темата за налягането ще намерите в съответния отдел.
 
Целта на редовната ротация на гумите е да се постигне равномерно износване на всички гуми.Преди да завъртите  гумите винаги правете справка с инструкциите, публикувани в наръчника за вашия автомобил, за възможни специални препоръки. Ако няма такива вие може да завъртате гумите, задните отпред и обратно, на всеки 10 % износване на протектора, или поне на 15 %. Неравномерното износване може да изисква и по-честа ротация. 
 

Популярни Ротационни Протектори
Понякога гумите не могат да бъдат въртяни в зависимост от разпространите видове протектори. Такива са гумите, които имат посока на въртене и асиметричен дизайн на протектора. Също така, някои автомобили имат различен размер гуми на предния и задния мост. В такива случаи е ясно че има забрана за ротация. За такива специални случаи може да се обръщате към дилър на Toyo или да потърсите препоръки в ръководството за експлоатация на автомобила ви.
 

© Toyo Tire Corporation. 2019