Търсене


Направете избор на гумите по размер по-горе.

Търси

Спирачен път на мокра настилка

Най-важната роля на гумата е да се осигури безопасност при всякакви условия. Сцеплението на мокра настилка е една от най-важните харектеристики за поведение на гумата.


Въпреки това, по-високо сцепление и ниско съпротивление при търкаляне често са противоречащи сe цели. Благодарение на новия регламент за етикетите, потребителите ще могат да видят и сами да избират предпочитаните от тях характеристики.

Етикетът ще покаже гама от 7 рейтинга, където гумите с "А" осигуряват на най-високите нива на сцепление с влажна повърхност и "G" най-ниска.

Оценка D не се използва за леки автомобили. Всяка гума, която не отговаря на стандарта за C рейтинг се категоризира като рейтинг E. Също така няма G рейтинг при оценяването за сцеплението с влажна пътна настилка, така че най-ниската степен в тази категория е рейтинг F.

При извънредна ситуация, няколко метра може да са от огромно значение. При лек автомобил натискането на спирачки от 80км/ч с комплект на A-рейтинг гуми ще има до 18 метра по-къс спирачен път от F-рейтинг гуми. **

**Когато се измерва в съответствие с методите за изпитване, посочени в Регламент (ЕC) № 1222/2009. Спирачния път може да варира в зависимост от условията на шофиране и други влияещи фактори.

Посочените стойности на етикета са само с илюстративна цел. Стойностите за определени гумите/размер може да варира.

Горивна ефективност
Външен шум

© Toyo Tire Corporation. 2019